Saját, alternatív költségvetés-tervezettel állt elő a PSD

Alternatív államiköltségvetés-tervezetet dolgozott ki a Szociáldemokrata Párt (PSD). Marcel Ciolacu elnök azzal indokolta a kezdeményezést, hogy az embereknek tudniuk kell, mi az alternatívája a tisztségben levő kormány által javasolt „megszorításoknak”.

A szerdán ismertetett dokumentum az Európai Bizottság és a nemzetközi pénzintézetek ajánlásainak megfelelően 7,26 százalékos költségvetési hiánnyal és 4 százalékos gazdasági növekedéssel számol erre az évre.

„Az emberek nemcsak azért szavaztak ránk, hogy bíráljuk a jelenlegi kormányt, hanem hogy megoldási javaslatokkal álljunk elő, így közvitára bocsátjuk a polgárok életszínvonalának emelését célzó konkrét megoldásainkat. A kormány nyugodtan plagizálhat, nem ez lenne az első alkalom, amikor lemásolja a PSD javaslatait” – fogalmazott Ciolacu hangsúlyozva, az elmúlt 30 évben nem volt példa arra, hogy egy ellenzéki alakulat alternatív költségvetési javaslattal álljon a média és a polgárok elé.

A PSD szerint a fő prioritás ebben az évben a világjárvány, valamint az ebből adódó egészségügyi válság negatív hatásainak csökkentése és az oltás. Másik fontos célkitűzésként a gazdaság újraindítását fogalmazták meg, amelyet a beruházásokra, a fogyasztás és az export serkentésére kell alapozni. Ciolacu kiemelte, az ő költségvetési javaslatukban nincs adóemelés és nem vezetnek be új adókat, azonban fontosnak tartják, hogy a meglévő adókat mindenki befizesse.

A költségvetés-tervezet szerint a szociáldemokraták kedvezményekben részesítenék az alkalmazottaik bérét jelentősen emelő cégeket és egy, a születésszám növekedését ösztönző intézkedéscsomagot is javasolnak.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?