Romániából Nyugat-Európába igyekeznek nepáli és pakisztáni munkavállalók

Kevesebb mint 24 óra alatt összesen kilenc nepáli és pakisztáni állampolgárt tartóztattak fel a hét végén a határrendészek a román-szerb határon. Nagylaknál bangladesieket fogtak el.

A temesvári határrendészet hétfői közleménye szerint a külföldieknek munkavállalási engedélyük volt Romániában, de Nyugat-Európába akartak eljutni Szerbián keresztül.

Illusztráció: Román Határrendőrség

Az egyik csoportjukat Temeskeresztes, a másikat Kunszőllős térségében tartóztatták fel a zöldhatár közelében.

A vizsgálatok során kiderült, hogy 25 és 46 év közötti külföldi állampolgárok nepáliak és pakisztániak. Tiltott határátlépés kísérletéért indult eljárás ellenük.

Bangladesi határsértőkre bukkantak hétfőn a határrendészek a nagylaki autópálya-átkelőnél, egy kamion rakterében elrejtőzve.

Az aradi határrendészeti felügyelőség tájékoztatása szerint a görög sofőr vezette kamion Olaszországba tartott, és a fuvarlevél szerint káposztát szállított. A jármű átvizsgálásakor húsz külföldi állampolgárt találtak meg a raktérben elrejtőzve. Mint később kiderült, mind Bangladesből érkeztek Romániába legálisan, és valamelyik nyugat-európai országba akartak eljutni.

A görög sofőr ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen tiltott határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁTKapcsolódók

Kimaradt?