Románia is küld tűzoltókat a franciaországi erdőtüzek megfékezésére

Humanitárius segítséget nyújt Románia Franciaországnak az erdőtüzek megfékezése érdekében.

A Nicolae Ciucă kormányfő által összehívott Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) csütörtöki döntése értelmében Románia szárazföldi tűzoltó egységeket küld Franciaországba. Az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség alkalmazásában álló hét tiszt, hetven altiszt, valamint 17 jármű fog segíteni a heves erdőtüzek eloltásában – jelentette be a katasztrófavédelmi főigazgatóság vezetője, Raed Arafat.

Illusztráció: Agerpres/EPA

Franciaország az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusa révén fordult segítségért a tagállamokhoz a főleg Bordeaux környékén pusztító erdőtüzek megfékezésére. Más tagországok – köztük Görögország, amely szintén erdőtüzekkel küzd – repülőkkel és helikopterekkel járulnak hozzá az oltáshoz, így Románia szárazföldi erőkkel támogatja a munkálatokat – magyarázta Arafat.

A tűzoltókat és a szükséges járműveket a Pápán állomásozó két C17 típusú teherszállító repülőgép szállítja majd Franciaországba. A gépek Bukarestből, illetve Temesvárról szállnak fel csütörtök éjszaka vagy péntek reggel – tette hozzá Arafat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?