Románia felkészül a 12-15 éves korosztály beoltására

Amint megkapja az Európai Gyógyszerügynökség jóváhagyását, Románia készen fog állni a 12-15 éves gyerekek beoltására is, szülői engedéllyel – közölte hétfőn Valeriu Gheorghiţă, a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság elnöke.

Gheorghiţă Craiován vett részt a városban szervezett oltási maraton megnyitóján. A katonaorvos úgy vélekedett, hogy azok a szülők, akik már beoltatták magukat, felmérik az immunizálás jelentőségét gyermekeik számára is, akik számára nagyon fontos a fizikai jelenléttel történő oktatáshoz való visszatérés mind a készségek fejlesztése, mind pedig a társadalmi-érzelmi fejlődés szempontjából.

„Egyértelmű, hogy többé már senki nem akarja otthon tartani a gyermekeit, mint ahogy az is, hogy mindannyian védettek akarunk lenni, hogy oda mehessünk, ahova akarunk” – mondta Gheorghiţă.

Arról is beszámolt, hogy az UNICEF és a WHO közreműködésével széles körű tájékoztatási kampányt dolgoznak ki, amelybe a családorvosokat és a központi hatóságokat egyaránt bevonják. Ennek a tájékoztató kampánynak néhány héten belül érezhető kell hogy legyen a hatása – vélekedett a szakember.

(Címlapi illusztráció forrása: MTI)

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?