FRISSÍTVE – Román nemzeti színekkel festették le a marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművét

FRISSÍTVE- Ismeretlenek megrongálták a marosvásárhelyi székely vértanúk emlékművét – adta hírül a Facebook-oldalán péntek este Soós Zoltán polgármester. Az obeliszket román nemzeti színekkel (piros-sárga-kékkel) mázolták le.

A tavaly szeptemberi helyhatósági választásokon függetlent jelöltként indult, de a magyar politikai szervezetek együttes támogatását élvező városvezető, aki húsz év után az első magyar polgármestere a városnak, bejegyzésében kifejezte reményét, hogy etnikai provokációval nem osztható meg a vásárhelyi közösség.

Cu puțin timp în urmă am aflat că autori necunoscuți au vandalizat Monumentul Secuilor Martiri. ...

Közzétette: Soós Zoltán – 2021. február 5., péntek

„Etnikai konfliktus gerjesztésének szándékával már nem lehet megosztani a vásárhelyieket, ennek ellenére egyesek nem adják ezt fel. Ne dőljünk be az iskolázatlan rosszakaróinknak. Városunk csak akkor fejlődhet, ha nem hagyunk helyet az etnikai alapú provokációknak” – írta Soós Zoltán.

Az RMDSZ késő este közleményben ítélt el „minden szélsőséges megnyilvánulást”. A magyar érdekvédelmi szövetség vezetői azt írták, hogy „bármennyire felháborító, ami történt, most mégis arra kérjük a város lakóit, hogy ne dőljenek be az olcsó provokációnak, maradjanak higgadtak. Ne engedjük, hogy az ellenségeskedés és az uszítás vezérelje az embereket!”

Közölték: az RMDSZ ismeretlen tettesek ellen tett feljelentést, a városrendészet pedig már dolgozik a rongálás kijavításán.  „Sajnálatos, hogy ilyen gyalázatos módon próbálnak a román és a magyar közösség között konfliktust szítani egy fél évvel azután, hogy összefogtunk Marosvásárhely jövőjéért. Ez nyilvánvalóan nem mindenkinek tetszett” – olvasható az állásfoglalásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?