Részletek derültek ki a gyilkosságról, amelyet egy marosvásárhelyi nő követett el

A marosvásárhelyi törvényszéki ügyészség folytat vizsgálatot minősített emberölés vádjával az ellen a nő ellen, akit csütörtökön anyjával együtt kaptak el, amint egy szemeteskukába rejtett férfi holttestét cipelték a Meggyesfalvi negyedben a közeli erdős terület felé – közölte az ügyészség pénteken.  

Az intézmény azt írta közleményében, hogy a nyomozás során megállapították: két héttel ezelőtt egy korábbi konfliktust követően a vádlott 55 éves nő, B. E. vásárolt egy baltát az egyik marosvásárhelyi piacról azzal a szándékkal, hogy kioltsa vele B. Z. életét.

Szerdán este kilenc órakor tört ki újabb veszekedés a két fél között, a nő elővette a baltát a szekrényből. A férfi egy széken ült, amikor a nő több erős ütést is mért a fejére, amelynek következtében az áldozat életét veszítette. A gyilkosság elkövetésének másnapján, reggel a nő még egy késsel is megszúrta az áldozatot, kétszer a hasán. Így akart megbizonyosodni, hogy valóban meghalt. Az esetnek a pár nyolcéves kislánya is szemtanúja volt, aki azóta gyermekvédelmi gondozásba került. 

Ezt követően a bűnelkövetőnek egy barkácsüzletből vásárolt eszköz segítségével sikerült részben felfeszítenie a földszinti tömbházlakásának padlóját azzal a céllal, hogy gödröt ásson, és a holttestet a tömbház alatt rejtse el. Mivel a fapadló alatt betonréteg volt, a terve nem sikerült. Így döntötte el, hogy egy szemeteskukában elszállítja a holttestet a Vajdahunyad utcai iskola közelében található erdőbe, ahol majd elássa.

A műveletben a nő anyja segédkezett, ketten húzták a fekete szemeteskukát, amikor egy kutyáját sétáltató járókelőnek gyanúsak lettek. A szemtanúnak az volt furcsa, hogy éppen abban az utcában visznek szemeteskukát, ahol ez nem lenne indokolt. Szóba is állt a két nővel, akik továbbra is gyanúsan viselkedtek, ezért értesítette a hatóságokat.

A vádlottat még aznap őrizetbe vették, pénteken pedig az előzetes letartóztatásáról döntött a marosvásárhelyi törvényszék.

Kimaradt?