Rendőrautó gázolt halálra egy 21 éves nőt a gyalogátjárón

Halálos kimenetelű gázolás történt a Szeben megyei Szentágotán (Agnita): egy rendőrautó éppen a gyalogátkelőn gázolt el egy 21 éves nőt hétfőn este kilenc óra körül. A rendőrségi szakszervezet furcsa közleményben reagált az esetre.

A Szeben Megyei Rendőr-főkapitányság által a sajtónak eljuttatott közleményében azt írták, hogy a hégeni (Brădeni) rendőrőrs egyik munkatársa okozta a balesetet egy rendőrautóval, munkaidőben. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indul eljárás.Fotó: observatornews.ro

A romániai rendőrök országos szakszervezete (SNPR DECUS) az eset után szintén közleményt adott ki, amelyben leszögezik, hogy a szervezeti tagjuk által okozott baleset után megfelelő jogi segítséget nyújtanak a kollégájuknak. Hozzáteszik, hogy a szentágotai ügyészség sem a helyi bíróságnak, sem pedig a megyei rendőr-főkapitányságnak nem adott engedélyt arra, hogy sajtóközleményeket adjon ki az esetről. A szakszervezet arra hivatkozik, hogy egy nyomozási fázisban lévő ügyről törvényesen nem közölhetnének információkat. A közlemény végén a szakszervezeti vezetőség részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?