Oltóközpont nyílt a magyar–román határon Bihar megyében

Koronavírus elleni oltóközpont nyílt a Bors–Ártánd határátkelőhely romániai oldalán közölte kedden a Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP).

Az oltóközpontot egy konténerben alakították ki, amelyet az országúti határátkelőhely Romániába tartó sávja mellett, a határtól mintegy ötven méterre helyeztek el. Az oltóközpont naponta romániai reggel 8 és este 20 óra között tart nyitva, és a jelentkezőknek előjegyzés nélkül beadják a Johnson&Jonhson-vakcinát, amely egyetlen dózissal biztosít védettséget a koronavírus-fertőzés ellen. Az oltás ingyenes, az oltóközpont személyzetét a temesvári katonakórház biztosítja áll a közleményben.

Dorel Țîrț, a Bihar megyei DSP szóvivője az MTI-nek elmondta: az oltást az Európai Unió bármely tagállamának polgárai, valamint a Romániában tartózkodási engedéllyel rendelkező, EU-n kívüli polgárok is megkaphatják. A beoltottaknak helyben átnyújtják a romániai oltási igazolást.Az Ártánd–Bors határátkelőhely | Fotó: Bihar Megyei Tanács

Az Ebihoreanul.ro Bihar megyei portál kedden arról számolt be, hogy a nyitás napján mindössze hárman vették igénybe a borsi oltóközpontot. Az illetékesek a hírverés hiányának tulajdonították a csekély érdeklődést. Hozzátették: a kamionsofőrök is könnyűszerrel beoltathatják magukat Borson, hiszen az oltóközpont egy kamionparkoló közelében található.

Korábban az Arad megyei hatóságok közölték, hogy oltóközpont nyitására készülnek a magyarromán államhatár romániai oldalán, a nagylaki országúti és a Nagylak–Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A döntést azzal indokolták, hogy egyre több, külföldön dolgozó román állampolgár tér haza csak azért, hogy előjegyzés nélkül beoltathassa magát. Az Arad megyei DSP illetékese kedden az MTI-nek elmondta: dolgoznak még a nagylaki oltóközpontok megnyitásán, ezeket egyelőre még nem sikerült létrehozni.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?