Nyolc métert zuhant egy sinaiai sífelvonóból kiesett hatéves kislány (VIDEÓ)

Egy síedzésen résztvevő hatéves kislány megcsúszott egy felvonóban és nyolc métert zuhant. Az egyik sinaiai sípályán található felvonó automata biztonsági rendszere nem működött.

A baleset az edzés után történt, a kis sízők az egyik hegyi menedékházból indultak el a 2000 méteres tengerszint feletti magasságban található felvonóra, hogy leereszkedjenek a városba. A kislány, akit egy kortársa és egy felnőtt is kísért, megcsúszott, a másik kislány és a felnőtt kísérő próbálta őt megmenteni, elkapták a dzsekijét, de az a kezükben maradt, és a kislány kizuhant.

Annak ellenére, hogy a felvonóra automatikus biztonsági rendszert szereltek fel, az nem működött pénteken, amikor a gyermekek az edzésen voltak. A szerencsétlenül járt kislányt a hegyimentők vitték le a sípályáról, majd rohammentők (SMURD) helikopterrel a marosvásárhelyi megyei kórházba szállították.

A hegyimentők elmondása szerint a gyermeknek szerencséje volt, hogy a hóréteg vastag és viszonylag puha volt, azért az valamennyire tompította az esést.

Dr. Bogdan Solomon marosvásárhelyi sürgősségi orvos azt nyilatkozta, lehetséges, hogy a gyermek hátgerincének tájéka komolyabban megsérült, de ezt a röntgenvizsgálatok alapján tudják majd pontosan megállapítani. A kislány egyébként jól van, a kórteremben játszott, és ha a vizsgálatok nem igazolnak komolyabb bajt, szombaton már ki is engedhetik a kórházból – tette hozzá az orvos.

(Címlapkép: observatorulph.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?