Nincs fűtés, ezért négy temesvári iskolában online oktatást rendeltek el

A városban zajló munkálatok miatt Temesvár jelentős része fűtés nélkül maradt, és az évszakhoz képest hideg időben az iskolai tantermekben a levegő hőmérséklete nem éri el, vagy alig haladja meg a 15 Celsius-fokot. Ezért ezekben a tanintézetekben a diákokat hazaküldték és online oktatást rendeltek el. Az iskolákban csak a tanítók és tanárok maradtak, akik az interneten tartják meg óráikat a diákjaiknak.

Az érintett oktatási intézmények képviselői a Digi 24 hírtelevíziónak elmondták, a gyermekek kabátban, sapkában ültek az osztálytermekben, és az egészségi állapotuk megőrzésére való tekintettel rendelték el a távoktatást, amíg meg nem oldódik a fűtésprobléma a tanintézetekben.

„Az nem normális, hogy míg mások 2021-ben a Marsra készülnek, addig mi minimális infrastruktúrával sem rendelkezünk az iskolákban” – nyilatkozta a hírtelevíziónak Marin Popescu Temes megyei főtanfelügyelő.

Ruben Lațcău, Temesvár alpolgármestere szerint a jövő hétre sikerül megoldani és problémát és mind a tanintézetekben, mint a városban megadják majd a fűtést.

(Címlapképi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?