Nem mentegetik a szülei a bedrogozva halálos balesetet okozó fiatalt

„Nem próbáljuk felmenteni a törvény szigora alól" – mondják a Vama Veche közelében halálos balesetet okozó fiatalember szülei. A 19 éves sofőr kábítószer hatása alatt állt, amikor autójával egy nyolcfős gyalogos csoportba rohant, a balesetben két fiatal életét veszítette, hárman megsérültek.

Az elkövető szülei a Hotnews hírportálnak elküldött nyilatkozatban úgy fogalmaznak, nem próbálják menteni a fiúkat a felelősség és a törvény szigora alól. Megpróbálják megtalálni az egyensúlyt, és felajánlják támogatásukat a megsérült áldozatok orvosi kezeléséhez, a nehéz helyzetben lévő családok segítségére lesznek. Azt mondják, nincsenek szavak, amelyek kifejezhetnék a tragédia miatti gyászukat és megdöbbenésüket, megértik, hogy egy gyermeket semmi sem pótolhat. „Megpróbáljuk megtalálni az egyensúlyt, és szeretnénk felajánlani támogatásunkat a szükséges orvosi kezelésekhez, hogy segítsünk a nehéz helyzetben levő családokon. Nem próbáljuk felmenteni fiunkat a törvény szigora és a tetteiért viselt felelősség alól, tisztában vagyunk azzal, hogy ez a tragédia milyen következményekkel jár az életére nézve" – mondják a 19 éves fiú szülei, hozzátéve, hogy megszakadt a szívük, és végtelen gyászt élnek át.

Fotó: Pro TV
Az elkövető szülei azt is elmondták, hogy ez az egyetlen nyilvános nyilatkozatuk.
A baleset éjszakáján a férfi autóját megállították a rendőrök, majd elengedték annak ellenére, hogy kábítószert találtak a gépkocsiban, és nem volt kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (RCA). A tragédia szombaton reggel történt, a kábítószer hatása alatt álló sofőr belehajtott az úton haladó gyalogosok egy csoportjába a 39-es országúton, Vama Veche közelében. Egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember a helyszínen meghalt, egy 19 éves és egy 20 éves fiú, illetve egy 20 éves lány megsérült.

Amint arról beszámoltunk, a jármű vezetője elhagyta a baleset helyszínét, Vama Veche településen találták meg később a rendőrök, azt mondta, azért menekült el, mert azt hitte, egy állatot gázolt el. A fiatalemberen drogtesztet végeztek, amely kokain, amfetamin és metamfetamin jelenlétét mutatta ki a szervezetében. Az alkoholteszt negatív eredményt mutatott. Gondatlanságból elkövetett emberölés, gondatlanságból elkövetett testi sértés és a baleset helyszínének elhagyása miatt indult eljárás ellene, előzetes letartóztatásba helyezték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?