Négyhetes előrejelzés – Milyen idő lesz karácsonykor?

A meteorológusok bejelentették a következő négy hétre szóló előrejelzést. Eszerint a hegyekben ebben az időszakban az átlagosnál alacsonyabb hőmérsékleti értékek uralkodnak majd, a négyhetes intervallum utolsó részében pedig, karácsony napjáig az átlagosnál magasabb hőmérsékleti értékek lesznek.

A hőmérséklet ezen a héten a hegyvidéki területeken kissé alacsonyabb lesz a jellemzőnél, egyébként pedig az átlagos körül alakul. A nyugati, északnyugati és középső régiókban, de különösen az Erdélyi-Szigethegységben és a Keleti-Kárpátok északi részén átlag feletti csapadékmennyiség várható, máshol általában a normális értékek közelében lesz ebben az időszakban, írja a News.ro.

Illusztráció | Fotó forrása: Pexels

Nagyon hidegre számíthatunk december 4. és 11. között. Az átlaghőmérséklet minden régióban, de különösen a hegyvidéki területeken alacsonyabb lesz az átlagosnál. A csapadék mennyisége a déli régiókban kissé meghaladja majd a normális értéket, egyébként pedig általában véve közel lesz az ebben az időszakban megszokotthoz.

December 11. és 18. között az átlaghőmérséklet országszerte általában a normális értékek közelében lesz. A csapadékmennyiség is az ország egész területén a szokásos körüli lesz ebben az időszakban.

December 18. és 25. között az átlaghőmérséklet az ország nagy részén, de különösen az ország északi felében az átlagosnál magasabb lesz ezen a héten. A csapadék mennyisége ebben az időszakban általában minden régióban a normális értékek közelében lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?