Négy és fél év börtönbüntetésre ítélték a nőt, aki halálra gázolt két lányt Bukarestben

Jogerősen 4 és fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bukaresti táblabíróság azt a nőt, aki autójával halálra gázolt 2021-ben a fővárosban egy kislányt és egy fiatal nőt.

A táblabíróság elutasította Marcela Leonte fellebbezését és fenntartotta a bukaresti törvényszék 2022 augusztusában hozott alapfokú ítéletét.

A jogerős ítélet szerint ugyanakkor a City Insurance biztosítótársaságnak (amely jelenleg csődeljárás alatt áll) több mint 800 ezer euró erkölcsi és anyagi kártérítést kell fizetnie a két áldozat családjának.

Fotó: a rendőrség Facebook-oldala

Mint arról korábban a Maszolon beszámoltunk, a két halálos áldozattal járó baleset 2021 februárjában történt. Az 57 éves Marcela Leonte elvesztette uralmát a jármű fölött, amely nekicsapódott egy oszlopnak, majd az ütközés nyomán a járdán kötött ki, elgázolva egy 6 éves kislányt és egy 20 éves nőt. Mindkettőjüket kórházba szállították, de életüket vesztették.

A baleset után az áldozatok rokonai a nőt is, és a mellette ülő férjét is bántalmazták, Marcela Leonte maga is kórházba került.

Az autó vezetője akkor a rendőrségen azt mondta, hogy régóta van jogosítványa, de nem vezet rendszeresen, és nincs hozzászokva az automata sebességváltós személygépkocsihoz, amelyen összetévesztette a fékpedált a gázzal, így került a jármű a járdára. Azt vallotta, hogy aznap azért ült volánhoz, mert a férje előzőleg szeszes italt fogyasztott. Vallomása szerint jómaga nem fogyasztott alkoholt, de megtagadta a megszondáztatását. Így vért vettek tőle, és a vizsgálat eredménye szerint 1,25 gramm/liter volt a véralkoholszintje a baleset bekövetkeztekor. A nőt gondatlanságból elkövetett emberölés és ittas vezetés miatt állították bíróság elé.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?