Mínusz 22 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet Csíkszeredában

Az idei tél eddigi leghidegebb reggelére ébredtek a csíkszeredaiak vasárnap reggel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) adatai szerint mínusz 22,9 Celsius-fokig csökkent a hőmérséklet Hargita megye székhelyén.

Csíkban nem eszi meg a kutya a telet – tartja a közmondás. Ennek bizonyságaként a mögöttünk álló viszonylag enyhe hetek után valódi téli időjárás köszöntött Hargita megyére a napokban. Az élen – szokás szerint – a Csíki- és a Gyergyói-medence jár a hideg tekintetében. A januári hónap legalacsonyabb hőmérsékletét 1985-ben mérték Csíkszeredában, akkor 38,4 Celsius-fokig süllyedt a hőmérők higanyszála.

Vasárnap kora reggel Csíkszeredában mínusz 22,9 Celsius-fokig süllyedt a hőmérők higanyszála. Nem sokkal maradt le Gyergyóalfalu, ahol mínusz 22 fokot regisztráltak. A Bucsin-tetőn mínusz 19,9, Szentegyházán mínusz 20,9, Székelyudvarhelyen mínusz 14,3 Celsius-fokot , Kézdivásárhelyen pedig mínusz 20 Celsius-fokot jegyeztek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) figyelmeztetése szerint január 16-án 2 órától január 20-án 10 óráig, előbb az északkeleti és északnyugati régiókban, majd az ország egész területén rendkívül hideg, éjszaka és hajnalban fagy lesz. Ebben a periódusban nappal is fagypont alatt, néhol mínusz 10 Celsius-fok körül maradnak a hőmérsékleti értékek.

(Borítókép: Farkas Endre)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?