banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mintegy száz gólya érkezett Hargita megyébe

Szokatlanul nagyszámú gólyacsapatokat lehetett megfigyelni a napokban a Hargita megyei Homoródszentpál, Recsenyéd és Homoródszentmárton közötti nedves kaszálókon, írja a Hargita Népe. Ornitológus szerint mintegy száz fehér gólyát figyeltek meg a hétvégén a környéken.

Mintegy száz fehér gólyát figyeltek meg vasárnap a Homoródszentpál, Recsenyéd és Homoródszentmárton közötti nedves kaszálókon, feltételezhető, hogy az érkezőben lévő madarak éjszakázni szálltak le, számolt be Dr. Szabó József ornitológus, természetfotós a Hargita Népének. Az ornitológus elmondta, az eső miatt nem sikerült megfigyelni a köztük lévő gyűrűs példányokat, de feltehetően itt költő párok is voltak közöttük.

Fotó: Asztalos Ágnes/Hargita NépeA lap azt írja, Csíkszereda környékén is láttak már nagyszámú gólyacsapatot. A szakember szerint „berobbant” az érkezés feltehetően a kedvezőbb időjárási körülmények miatt. Általában március 20-a körül érkezik meg a megyébe az ott költő gólyák többsége, de tavaly nagyon elhúzódott a folyamat. Idén kicsit hamarabb érkeztek a költőhelyeikre. A fehér gólyák megérkezésük után egy-két héten belül le is teszik tojásaikat, és elkezdődik a költési időszak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?