banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Mindig oda sietnek, ahonnan más menekül – Önkéntes tűzoltók versengtek Csíkkarcfalván

Akadálypálya stafétában, csapatban tűzoltóautó felszerelése, tömlődobás. Ezekkel a próbákkal kellett megbirkózniuk az önkéntes tűzoltóknak a Felcsíki Tűzoltó Vándorkupán. A verseny egyben gyakorlást is jelentett számukra. Erre szükség is van, hiszen az önkéntes tűzoltók érnek ki leghamarabb egy tűzhöz, ők végzik az oltást mindaddig, amíg a hivatásosok a helyszínre érnek. Hargita megye településeinek nagy részén már működik ilyen alakulat.

„Három próbával állnak szembe a tűzoltócsapatok. A staféta lesz az, amit négy versenyzővel kell csinálnia, négyszáz méteres pályán. Akadályok vannak és váltópontok vannak kijelölve. Azon kell négyen végigszaladjanak” – magyarázta Süket Zsombor csíkkarcfalvi kistérségi menedzser, szervező.

Utána következik a hét versenyző összmunkája, csapatmunkája. „Ezt úgy hívják, hogy gyorsszerelés. Egy tűzoltóautóra kell csatlakozni és – itt a pálya hossza körülbelül kétszázötven méter – azt kell összekötni tömlőkkel és aki a leggyorsabb és jók, megfelelők a tömlők csatlakozása, nem nyílnak szét, az idő számít ugyanígy itt is” – magyarázta, hozzátéve: amikor ráengedik a vizet és nem bomlik szét a csatlakozás, akkor jó a próba.

Szentes Levente csíkdánfalvi , Vizoli Miklós csíkrákosi (Göröcsfalva) és Szabó József madéfalvi önkéntes tűzoltó pedig arról vall, hogy melyek a legnehezebb próbatételek és miképpen igyekeznek teljesíteni a feladatokat.

A nap végén a vándorkupa Csíkszenttamás önkéntes tűzoltócsapatához került. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kimaradt?