Megújult az RMDSZ Csíki Önkormányzati Tanácsa

Tisztújítást tartott az RMDSZ Csíki Önkormányzati Tanácsa (CSÖT) csütörtökön. A CSÖT elnökévé Borboly Csabát, a szövetség Csíki Területi Szervezetének elnökét választották. A szavazást megelőzően politikai beszámolót tartott Kelemen Hunor szövetségi és Borboly Csaba területi elnök.

Csütörtökön tartotta meg választások utáni tisztújítást a Csíki Önkormányzati Tanács (CSÖT), amely együtt ülésezett a Területi Képviselők Tanácsával (TKT) a csíkszeredai megyeházán, vegyes, fizikai és online jelenléttel. A szavazást megelőzően politikai beszámolót tartott Kelemen Hunor szövetségi és Borboly Csaba területi elnök, Tánczos Barna környezetvédelmi, vízügyi és erdészeti miniszter, Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere, Hajdu Gábor parlamenti képviselő és Becze István ügyvezető elnök.

Borboly Csaba méltatta az önkormányzatok munkáját, és megállapította, hogy a csíki területi szervezet ismét bizonyította: erős és szintet tud lépni. Arra kérte a jelenlévőket, segítsenek, hogy Hargita megye az elsők között legyen az átoltottság tekintetében, és a helyi fejlesztési tervekhez szerezzenek minél több európai uniós forrást. Egy másik prioritásnak a helyi közösségek életét megnehezítő jogszabályok kiigazítását nevezte meg, ebben számít az RMDSZ kormányzati támogatására. A területi elnök örömmel nyugtázta, hogy számos Hargita megyei javaslatot belefoglaltak a kormányprogramba, ezért is bizakodva követi az RMDSZ bukaresti munkáját.Fotó: RMDSZ

A CSÖT elnökévé Borboly Csabát, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnökét választották, alelnökké pedig Kozma István szentsimoni és Karda Róbert szentdomokosi polgármestert, valamint Ábrahám Előd csíkszeredai és Szentes Antal megyei tanácsost.

A Székelyföldi Önkormányzati Tanács (SZÖT), illetve az Országos Önkormányzati Tanács vezetőségébe egyöntetű voksolással Borboly Csabát jelölték, a SZÖT Csík-térségi tagjai pedig, szintén egyhangú szavazás nyomán, Becze István, Ferencz-Salamon Alpár és Kolozsvári Tibor megyei tanácsos, Korodi Attila, Pap Imre és Bőjte Csongor Ernő polgármester, valamint Bors Béla, Fülöp Kinga és András Hunor alpolgármester/helyi tanácsos személyében. A Hargita Megyei Egyeztető Tanácsba Becze Istvánt, a Csíki Területi Szervezet ügyvezető elnökét delegálták.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?