Megszüntették a nyomozást a baleset ügyében, amelyet az ex-közlekedési minisztert autója okozott

A katonai ügyészség megszüntette a nyomozást annak a közlekedési balesetnek az ügyében, amelyben a volt Orban-kormány közlekedési miniszterét, Lucian Bodét szállító autó is érintett volt.

A baleset 2020 augusztusában történt az Argeş megyei Drăganul településen. A vizsgálat akkor közölt első eredményei szerint a minisztert szállító Volkswagen Touareg áthajtott a szemközti sávra, és ütközött egy szabályosan közlekedő személygépkocsival. Utóbbi jármű vezetője és utasa – mindketten lengyel állampolgárok – megsérültek a balesetben.

Egy motorkerékpáros által készített videofelvételen látszik, hogy a megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő autó a záróvonalon előz meg egy autósort, amikor ütközik a szemből jövő autóval, majd egy kerítésnek csapódik.

Az ügyben előbb a piteşti-i, aztán a bukaresti törvényszéki ügyészség vizsgálódott, majd Gabriela Scutea legfőbb ügyész utasítására a főügyészség keretében működő katonai ügyészség vette át a nyomozást, azzal az indokkal, hogy az autót, amelyben Bode utazott, a kormányőrség egyik tagja vezette.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A keddi bejelentés értelmében megszüntették a nyomozást az ügyben.

(Nyitóképen: Lucian Bode volt közlekedési, jelenlegi belgügy- és ügyvivő igazságügyi miniszter | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?