Meghosszabbították a másodfokú árvízriasztást négy megyében

A hidrológusok meghosszabbították szombaton a másodfokú (narancssárga jelzésű) árvízriasztást Szeben, Dolj, Vâlcea és Prahova megyei folyókra.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) szerint szombaton 11 órától vasárnap délig a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Zsil (Dolj megye), Olt (Szeben és Vâlcea megye), Lotru (Vâlcea megye).

Szintén másodfokú az árvízkészültség vasárnap reggel 6 órától hétfő reggel 6 óráig a Prahova és a Teleajen folyók vízgyűjtő medencéjében (Prahova megye).

Illusztráció: Pixabay

Elsőfokú árvízriasztás van érvényben ugyanakkor szombat 11 órától vasárnap reggel 6 óráig a következő vízgyűjtő medencékben: Iza (Máramaros megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye) és Ér (Szatmár megye).

Szombat 11 órától hétfő délig egy szintén elsőfokú riasztás van érvényben a Túr (Szatmár megye), Fehér-Körös (Arad megye), Berzava (Temes megye), Zsil (Gorj, Mehedinţi és Dolj megye), Olt (Szeben, Vâlcea és Argeş megye), Olteţ (Gorj és Vâlcea megye), Argeş (Argeş és Dâmboviţa megye), Ialomiţa (Dâmboviţa, Prahova és Ilfov megye), Prahova (Prahova és Ialomiţa megye) és Bodza (Buzău és Prahova megye) vízgyűjtő medencéjében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?