banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Maros megyében biztosított az iskolai tej és kifli

Maros megyében biztosítani tudják az oktatási intézményekben a Tej és kifli-program által nyújtott ingyen tejet, kiflit és gyümölcsöt.

A kép illusztráció | Fotó: Hargita Megye TanácsaA kormány ugyanakkor kiegészítette a tízórai-program keretét, miután a beszállítók és a forgalmazók a termelési és szállítási költségek növekedése miatt nagyobb árakat szabtak ki a termékekre. A változásnak köszönhetően 0,70 lejt kapnak a forgalmazók a gyümölcs- és zöldségadagra, 0,99 lejt az ivótej adagjára és 0,65 lejt a pékáru adagjára. Maros megyében tavaly kötötték meg a szerződést a termékek szállítására, a jelenlegi szerződés két évre szól. Megyeszerte három beszállítóval oldják meg az oktatási intézmények ellátását, egy tejtermék-, egy pékáru-, és egy gyümölcsforgalmazóval.

„A jelenlegi szerződéseket Maros Megye Tanácsa időben megkötötte, ennek köszönhetően gond nélkül biztosítani tudjuk a program által nyújtott termékeket 88 oktatási intézményben megyeszerte. A fennmaradó 14 oktatási intézményben, azaz Szászrégenben, Nyárádszeredán, Kibéden, Koronkán, Nyárádremetén, Nyárádgálfalván, Makfalván, Gernyeszegen, Backamadarason, Sóváradon, Kerelőszentpálon, Csíkfalván, Balavásáron, valamint Nyárádmagyaróson helyi szinten fogják megoldani az ellátást, minden forgalmazó egyeztet a helyi oktatási intézménnyel” – mondta Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács RMDSZ-es elnöke.

Újdonság az is, hogy bizonyos helyeken a Maros megyei diákok étrend-kiegészítőt kapnak a helyi hatóságoktól. Bátos településen például almát, almalevet és mézet kapnak a gyerekek – jelentette ki a település polgármestere, Dinu Cotoi, aki szerint így próbálják támogatni a helyi termelőket is.

Maros megyében idén csaknem 57 ezer óvodás, valamint általános és középiskolás diák kap ingyen tejet, kiflit és gyümölcsöt.

Kapcsolódók

Kimaradt?