Marius Budăi: biztosan lesz nyugdíjemelés január elsejétől

Biztosan nőni fognak a nyugdíjak január elsejétől – jelentette ki hétfőn Marius Budăi munkaügyi miniszter.

A parlamentben az újságírók megkérdezték tőle, hogy milyen hatással van a jövő évi büdzsére a nyugdíjemelés. Budăi szerint az általa javasolt legalább 10 százalékos emelés esetén 11 milliárd lejes többletköltséggel kell számolni a jövő évi büdzsében.

Fotó: gov.ro

„Számításaink szerint ez egy fenntartható összeg. A lehető legrövidebb időn belül meghozzuk a végleges döntést a koalícióban, az azonban bizonyos, hogy január elsejétől nőni fognak a nyugdíjak, amint azt Marcel Ciolacu szociáldemokrata elnök és Nicolae Ciucă kormányfő is leszögezte” – fejtette ki Budăi.

Hozzátette, amikor a legalább 10 százalékos növelést javasolták, precíz számadatokat figyelembe véve azonosították erre a költségvetési forrást is. Ezek az adatok megtalálhatók az Országos Stratégiai és Előrejelzési Bizottság, az Országos Statisztikai Intézet, a pénzügyminisztérium honlapján – szögezte le a miniszter.

Mint írtuk, Nicolae Ciucă miniszterelnök kijelentette, legtöbb 11 százalékkal nőhetnek januártól a nyugdíjak. Közlése szerint az az egyezség született, hogy a nyugdíjemelés nem növelheti a nyugdíjalap deficitjét. „Ezért a jelenlegi körülmények között a nyugdíjemelés mértéke nem haladhatja meg a 11 százalékot” – jelentette ki a PNL elnöke.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg