Már nem kell a nagykabát? – Szokatlanul meleg lesz a következő időszakban

Az ország nagy részében felmelegedik az idő, de a hegyvidéki területeken akár mínusz hét Celsius-fokra is csökkenhet a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 19-e és március 3-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a hőmérsékleti csúcsértékek 6–11 Celsius-fok között alakulnak, az éjszakai minimumok átlaga mínusz 2 és 2 fok között lesz. Az azt követő négy napban az ilyenkor megszokottnál sokkal melegebb időre lehet számítani, akár 13–16 fokra is felmelegedik az idő, a minimumok pedig 2 és 5 fok között alakulnak. Ezen a héten eső is várható Erdély nagy részében.

Illusztráció: Pexels

Bánságban a hét első felében 10–12 fokos csúcsértékre és 0–4 fokos minimumokra lehet számítani, majd a hét végére felmelegedik az idő. A legmagasabb hőmérsékleti értékek átlagosan 15–17 fok között alakulnak, a legalacsonyabbak pedig 4–7 fok között. Ezen a héten nagyobb lesz a csapadék valószínűsége.

Körösvidéken a hét első napjaiban 8–11 Celsius-fokra lehet számítani, a minimumok pedig 0–4 fok között alakulnak. Február 23. és 26. között az időjárás sokkal melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, 15–17 fokra is számítani lehet, ugyanakkor 5–8 fokos minimumok várhatók. A következő napokban sok csapadékra kell számítani, főleg délutánonként.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?