Majdnem teljesen kiégett egy munkásokat szállító autóbusz Szeben megyében

Menet közben gyulladt ki szerda reggel a Szeben megyei Nagycsűr településen egy áthaladó autóbusz, amely harminc személyt szállított. A jármű szinte teljesen elégett – közölte a Szeben Megyei Rendőrség.

A 14-es országútón elterelték a forgalmat, mivel a Nagyszebentől nyolc kilométerre található Nagycsűrben egy autóbusz menet közben kigyulladt. A lángokat a tűzoltóknak sikerült eloltaniuk, a szerencsétlenségben egyetlen utas sem sérült meg.

Az eset vizsgálata során kiderítették, hogy a tűz a jármű motorjában keletkezett és olyan erővel égett, hogy három tűzoltóautóval tudták csak eloltani.

A megyei katasztrófavédelem által kiadott közleményben kifejtik, hogy a tűzesethez hajnali 5 óra 40 perckor értesítették a tűzoltókat, akik három autóval siettek a helyszínre, és egy rohammentős egység is velük tartott. Amikor a helyszínre értek, már az egész jármű lángokban állt. A 30 munkába siető személyt egy másik autóbusszal szállították el, miután ép bőrrel kimenekültek a járműből.

A katasztrófavédelem szerint a lángokat viszonylag gyorsan eloltották, de az autóbusz 80 százalékban elégett. A tüzet feltehetően a motorházban keletkezett rövidzárlat okozta.

(Címlapkép: ISU Sibiu)

Kapcsolódók

Kimaradt?