banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Magas kockázatú kábítószerrel kereskedő fiatalembert vettek őrizetbe Háromszéken

Egy 23 éves, Kovászna megyei fiatalembert kedden érték tetten, amint 100 tabletta MDMA nevű szintetikus kábítószert, utcai nevén ecstasyt próbált eladni. A kábítószer-kereskedőt a szervezett bűnözés elleni ügyészség Kovászna megyei területi irodájának nyomozói tartották szemmel és lecsaptak rá, amikor el akarta adni a magas kockázatú kábítószert.

A fiatalembert 30 napos előzetes fogvatartásba helyezték és azonosították az ellátóját, egy másik, ugyancsak 23 éves férfit, akinél házkutatást is tartottak. Lakásában további 7 tabletta ecstasyt, 3 gramm kannabiszt találtak, és lefoglaltak 2 dohányőrlő készüléket, egy elektromos mérleget, egy légpuskát, egy doboz töltényt, 44 petárdát, illetve 82 352 lejt, 4 485 eurót, 14 430 svájci frankot és 62 000 forintot.

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség legutóbb tavaly októberben ért tetten hasonló körülmények között magas kockázatú kábítószerrel kereskedő háromszékieket.

A kábítószer-piacon amfetamin-származékoknak számítanak az olyan hallucinogén hatású vegyületek, mint az amfetamin, vagyis utcai nevén „speed”, a metamfetamin, azaz „ice”, illetve a metilén-dioximetamfetamin (MDMA, Ecstasy). Hatásukra a fogyasztónak biztonságérzetet kölcsönöz és növeli a teljesítményét. Nagy mennyiségű szer fogyasztásakor a használó agresszívvé, ellenségessé válik.

Hosszú távú használat esetén csökken a szerfüggő fizikai és szellemi teljesítőképessége és szervi problémák mutatkoznak rajta. Nagy mértékű fogyasztás esetén felléphet az amfetamin-pszichózis, amely a paranoid skizofréniához hasonlít, és öngyilkossági késztetések is előfordulnak. Amfetamin-származékok fogyasztása esetén mindig fennáll a túladagolás és a halál lehetősége.

(Címlapfotó forrása: DIICOT)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?