banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Lőrincz Helga: Nagyenyed vonzó élettér a fiatal családosok számára

A Fehér megyei kisvárosban az elmúlt években azon dolgoztak, hogy minél fejlettebb legyen a városi infrastruktúra, megújuljanak a közterek és az intézmények. Az pedig, hogy ma már Nagyenyedről Bécsig autópályán lehet eljutni, de Szeben és Kolozsvár irányába is teljes a közlekedési nyitás, Marosvásárhely pedig 40 percnyi autóútra van, vonzóvá tette a várost a fiatal családosok számára – mondta el az Erdély TV 24plusz című műsorában Lőrincz Helga, Nagyenyed RMDSZ-es alpolgármestere.

Ma már látszik a pozitív elmozdulás, hiszen az elmúlt években többen költöztek Nagyenyedre, főleg az IT-szektorban dolgozók körében vált népszerűbbé a kisvárosi lét, amely sokkal egyszerűbb logisztikát követel a mindennapokban.

A Fehér megyei városban számtalan fejlesztés történt az elmúlt években. Az iskolák felújítása és felszerelése, a zöld övezetek és szabadidőparkok felújítása és felszerelése mellett, ma még a közlekedési eszközök bővítésén, bölcsődeépítésen, a kórház felújításán, de napelempark kiépítésén is dolgoznak.

Nagyenyeden él Fehér megye legnagyobb számú magyar közössége. Ennek megmaradási alapja és kulcsa, Lőrincz Helga alpolgármester szerint, a Bethlen Gábor Kollégium által adott és folyamatosan ápolt közösség. „Ez a magyar sziget, az állandó programok, a kulturális élet, a folytonosság és a közösséghez való tartozás érzése által az, amihez a város teljes lakosságának könnyű kapcsolódni” – mondta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?