Letartóztatták a Craiován megkéselt lány gyilkosát

Letartóztatták azt a 17 éves fiút, aki halálra késelt egy 14 éves lányt, és súlyosan megsebesített egy 20 éves fiút kedden a craiovai botanikus kertben. A támadó egy rendőr fia, és a Craiovai Katonai Kollégium diákja – írja a Hotnews.

A támadót szerda reggel gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt tartóztatták le, és a Dolji Rendőrségi Fogdába szállították, és még a szerdai nap folyamán indítványozzák 30 napos előzetes letartóztatását. Mint a Maszolon is megírtuk, a tragédia kedden délután történt.

Fotó: Pixabay

A Digi24 információi szerint kedden 4 óra körül a 14 éves lány és a 20 éves fiú a craiovai botanikus kertben szaladt, amikor odalépett hozzájuk egy 17 éves fiú, és bámulni kezdte a lányt. A 20 éves fiú állítólag a lány védelmére kelt, és megkérdezte, miért bámulja. Szóváltás alakult ki, majd a támadó elővett egy kést, és többször megszúrta a 20 éves fiút. A lány is közbelépett, és megpróbálta szétválasztani őket, de a támadó rávetette magát, és őt is többször megszúrta. A támadás következtében a lány életét vesztette, a fiatalember pedig súlyosan megsérült.

Miután a 17 éves elkövető leszúrta a két fiatalt, elhagyta a botanikus kertet. Néhány perccel később egy járókelő fedezte fel az áldozatokat vértócsában fekve, és hívta a 112-es segélyhívót. Nem sokkal később a támadót elfogták. Az elkövető és áldozatai nem ismerték egymást.

„Láttunk egy férfit elfutni, én és a barátnőm. Csak nem gyanakodtunk semmire. Hosszú haja volt, az arcán maszk, és kesztyű volt rajta” – mondta egy szemtanú az observatornews.ro szerint.

A megszúrt fiatalember kritikus állapotban fekszik az intenzív osztályon.

A 17 éves támadó a Dolj Megyei Rendőr-főkapitányság egyik rendőrének a fia, aki egy vidéki rendőrségen dolgozik. A craiovai Tudor Vladimirescu Katonai Kollégium diákja, ahol a Digi24 szerint vizsgálatot indítanak, hogy kiderítsék, okozott-e korábban is gondot. A kollégiumba való felvételihez a hallgatónak részt kell vennie egy egynapos felmérésen, amely pszichológiai tesztekből, fizikai képességfelmérőből és egy végső értékelő interjúból áll.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?