Le kellett lőni az elgázolt medvét

Elütött egy anyamedvét Csíkszentmárton és Csíkkozmás között egy tusnádi nő péntek reggel. A balesetben a medve megsérült és a jármű is megrongálódott – közölte a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. A medve olyan súlyosan megsérült, hogy le kellett lőni. Az anyamedvét két bocs kísérte, ezek elmenekültek a balesetkor.

Péntek reggel a hajnali órákban értesítették a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy közlekedési baleset történt Csíkszentmárton és Csíkkozmás között. A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy 25 éves tusnádi nő személygépkocsijával Csíkszereda felől Tusnád felé tartott, amikor elütött egy medvét. A baleset következtében anyagi kár keletkezett, illetve a medve is megsérült. Az alkoholszondáztatás eredményéből az derült ki, hogy a nő nem fogyasztott alkoholt. A közúti forgalmat az egyik sávon rövid ideig leállították.

Információink szerint egy Smart Forfour ütközött a medvével. 

Illusztráció | Fotó forrása: Pixabay

Mivel sérülései életveszélyesek voltak, lelőtték a medvét. Adrian Pănescu, a Hargita Megyei Prefektúra szóvivője szerint az illetékes intézmények képviselői és egy állatorvos mentek ki a helyszínre, akik azt javasolták, hogy a sérült állatot le kell lőni.

„Mivel az állat sérült volt, a helyszínre kértek egy állatorvost, akivel a csíkszentmártoni önkormányzat szerződésben áll, és ő javasolta a bizottságnak, hogy a baleset következtében elszenvedett, az élettel összeegyeztethetetlen sérülések miatt le kell lőni a medvét. Ez megtörtént, és a vadászterület kezelője a szentmártoni önkormányzattal közösen fogja elkészíteni a medve kivonásához szükséges dokumentumokat” – nyilatkozta az Agerpresnek Adrian Pănescu.

Elmondta, hogy a medvét két bocs kísérte, amikor átkelt az úton, a bocsok a baleset után eltűntek a területről.

„A helyszíni beavatkozást követően a két medvebocs megijedt, és eltűnt a beavatkozó és megfigyelő csapat látóteréből. A vadászterület kezelője figyelni fogja őket, és ha a területen felfedezi őket, és úgy találja, hogy ezek a medvebocsok nem képesek gondoskodni magukról, az eljárásnak megfelelően sürgősen egy speciális medvebocs-rehabilitációs központba helyezik át őket” –  mondta a prefektusi hivatal szóvivője.

A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Maria Plumbu közölte, hogy tudomásuk szerint a medve meglepte a sofőrt, aki elütötte. Az ütközéstől az állat több sérülést szenvedett és lesodródott az útról.

„A megrongálódott autót trailerrel azonnal el is szállították a baleset helyszínéről. A sofőrt alkoholszondával vizsgálták, az eredmény nulla volt. A balesetet anyagi kárral járó balesetként rendezték, és javítási engedélyt adtak ki” – mondta a Hargita megyei rendőrség képviselője.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?