Kilométeres sorok a román-bolgár határátkelőknél – rengetegen siettek haza, hogy megússzák a karantént

Az elmúlt 24 órában többek között a román-bolgár határon növekedett meg a forgalom. Helyszíni beszámolók szerint kilométeres sorok alakultak ki, amelyre az lehet a magyarázat, hogy vasárnap 00.00 órától Bulgária a zöld zónából a sárga zónába került, ami azt jelenti, hogy az, aki nincs beoltva, vagy nem mutat fel negatív koronavírustesztet, vagy pedig nem bizonyítja, hogy átesett a koronavírus-fertőzésen, Romániában karanténba kerül.

Az elmúlt 24 órában mintegy 190 ezer személy lépte át több mint 44 ezer járművel az ország határait, főként a román-magyar és a román-bolgár határátkelőknél növekedett meg a forgalom, mindkét oldalon, közölte vasárnap az Országos Határrendőrség.

A határrendőrség arról biztosított, hogy intézkedtek a torlódás elkerülése érdekében. A román-bolgár határon kilométeres sorok alakultak ki, a haza térő állampolgárok több órát várakoztak, míg beléphettek az országba, számolt be a bukaresti média.

Szombaton 87 ezren belépésre, 103 ezren kilépésre jelentkeztek az ország határátkelőhelyein. Ugyanakkor több mint 44 ezer járművet regisztráltak a határátkelőknél, 20 900-at a belépési, 23 100-at a kilépési oldalon.

A Magyarországgal közös átkelőknél mintegy 58 700-an jelentkeztek ellenőrzésre 21 ezer járművel, 37 500-an a kilépési oldalon. A legforgalmasabb a nagylaki autópálya-határátkelő, ahol kilenc sávon zajlik az ellenőrzés. Borsnál négy sávon, Peténél hat sávon halad a forgalom.

(Címlapi illusztráció forrása: Facebook/Poliția de Frontieră Română)

Kapcsolódók

Kimaradt?