banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Kiitta a gyógyszerszirupos üveget egy testvérpár, kórházba szállították őket

Gyógyszer-túladagolás miatt szállítottak Botoșani-ból Bukarestbe egy két- és egy ötéves gyermeket vasárnap, miután azok megittak egy egész üveg Paracetamol szirupot a nagymamájuknál.

Az ötéves kislány és a kétéves kisfiú a nagyszüleiknél voltak látogatóban az ortodox húsvét ünnepén, amikor egy óvatlan pillanatban ráakadtak egy üveg gyümölcsízesítésű Paracetamol szirupra, amelynek tartalmát teljesen kiitták. A nagyszülők azonnal értesítették a gyermekek anyját, aki egyébként orvos. Az esetet követően azonnal hívták is a mentőket, akik a kicsiket a sürgősségre szállították. A vizsgálatok alapján a kisfiú háromszor több gyógyszert fogyasztott el, mint amennyit javasolnak az ilyen korú gyermekeknek.

A kicsiket időben beszállították a kórházba, mindkettőjükön gyomormosást hajtottak végére, és remélik, hogy nem szívódott fel nagy mennyiség a szervezetükben – mondta a gyermekeket ellátó sürgősségi orvos.

Később a botoșani-iak úgy döntöttek, hogy biztonságosabb, ha a kicsiket átszállítják Bukarestbe, a Grigore Alexandrescu gyermekgyógyászati klinikára. Így először Jászvásárra szállították őket, ahonnan egy rohammentős (SMURD) repülővel továbbvitték Bukarestbe.

„Azért volt szükség az átszállításra, mert fennállt a veszélye, hogy a gyermekeken májelégtelenség jelentkezik, ugyanakkor ők egyébként is Bukarestben laknak, Botoșani-ban csak a nagyszülők élnek” – nyilatkozta a Mediafaxnak Diana Cimpoeșu, a jászvásári sürgősségi osztály igazgatója.

(Címlapkép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?