Kiderült, hogyan történt az újévi halálos baleset, amelyben két ártatlan ember veszítette életét

Két halálos áldozatot követelő baleset történt vasárnap délután a Bihar megyei Szalárd és Hegyközkovácsi között, amikor a településeket összekötő 19E jelzésű országúton összeütközött két személygépkocsi. Kiderült, a szerencsétlenséget egy tökrészeg sofőr okozta, aki körültekintés nélkül kezdett előzésbe és frontálisan ütközött egy szemből szabályosan érkező gépkocsival.

Fotók: Info Trafic Romania

A rendőrség közlése alapján tudható, hogy egy Peugeot és egy Vokswagen márkájú személyautó rohant egymásba. Immár az is világos, hogy a VW 36 éves nagyváradi sofőrje Szalárd mellett Várad irányába körültekintés nélkül előzésbe kezdett és ezért ütközött frontálisan a szemből szabályosan érkezővel. Az alkoholteszt is pozitív lett a szabálytalanul előző sofőr esetében, a leheletében ugyanis 1,03 mg/l légalkohol-koncentrációt mutatott ki a szonda. 

Az ütközés következtében ketten azonnal meghaltak, a Peugeot 55 éves berettyószéplaki vétlen sofőrje, valamint a Volkswagenben az egyik utas, egy 37 éves bisztraterebesi nő. Ugyanakkor súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a balesetet okozó sofőr és a vétlen autós 21 éves utasa is.

A Bihar megyei kórház sürgősségi osztályának vezetője, Dr. Adriana Bălan közölte, mindketten válságos állapotban vannak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?