Kiadták a kéthetes előrejelzést: karácsonyig ilyen lesz az idő

A következő két hétben (december 13–26. között) nem várható a nappali és az éjszakai hőmérsékletek átlagértékének jelentős ingadozása – derül ki az Országos Meteorológia Szolgálat hétfőn közzétett előrejelzéséből.

A Bánságban a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga 2 Celsius-fokról 4 fokra emelkedik december 17-re. Ezután ez az érték december 26-ig fokozatosan fagypont alá csökken. A térség éjszakai hőmérsékleteinek átlaga a következő napokban mínusz 2 fok körül alakul, a hét végén 0 és 1 fok közötti értékre nő, majd fokozatosan mínusz 7 fokra csökken. Vegyes halmazállapotú csapadékra már az első naptól számítani lehet, ennek valószínűsége december 16-ig nő, és december 26-ig is nagy marad.Illusztráció | Adobe Stock-fotó

A Körös-vidéken a térség nappali hőmérsékleteinek átlagértéke december 17-ig 2 és 4 fok között alakul, jelentősebb ingadozások nélkül, december 19-ig mínusz 2 fokra csökken, majd december 26-ig mínusz 1 fok körüli értéken marad. A hőmérsékleti minimumok átlaga az első éjszakákon ingadozni fog, mínusz 3 és mínusz 1 fok között alakul, majd fokozatosan mínusz 7 és mínusz 6 fok közötti értékre csökken. A térségben vegyes halmazállapotú átmeneti csapadékra számítani lehet, nagyobb valószínűséggel hét elején, illetve december 16. után.

Erdélyben a térség csúcshőmérsékleteinek átlaga a hét elején 3 fok körül alakul, majd a hét végére fokozatosan mínusz 1 fokra, december 26-ig pedig mínusz 4 fokra csökken. Az éjszakai hőmérsékletek átlaga az első éjszakákon ingadozások nélkül mínusz 3 és mínusz 1 fok között alakul, majd december 18-tól fokozatosan mínusz 10 és mínusz 8 fok közötti értékekre csökken. A térségben átmeneti havazásra számítani lehet, nagyobb valószínűséggel hétfőn, illetve december 16-18. között.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Hegyvidéken a csúcshőmérsékletek átlaga a két hét alatt nem emelkedik fagypont fölé. Értéke az első napokban mínusz 4 és mínusz 2 fok között alakul, majd december 20-tól 26-ig fokozatosan mínusz 8 fokra csökken. Az első éjszakákon mínusz 7 fok körül alakul a hőmérséklet, majd december 26-ig mínusz 13 és mínusz 12 fok közötti értékre csökken. Átmeneti havazásra számítani lehet, nagyobb valószínűséggel december 16–19. között.

Kapcsolódók

Kimaradt?