Két nap halogatás után vörös forgatókönyv lépett életbe Nagyváradon

Nem hozott kedvező eredményt a bihari megyeszékhely 48 órás „megfigyelése”: a megyei vészhelyzeti bizottság pénteken a vörös jelzésű forgatókönyv életbe léptetéséről döntött.

Mint arról beszámoltunk, Nagyváradon szerdán emelkedett a fertőzöttségi ráta 3,15 ezrelékre, akkor azonban Dumitru Țiplea prefektus javaslatára 48 óráig figyelték a járványügyi adatok alakulását a döntés előtt, mivel a kulturális szférának és a vendéglátóiparnak kedvezőtlen az újabb zárás.

Csütörtökön 3,16 ezrelékes, míg ma már 3,36 ezrelékes fertőzöttséget mértek Nagyváradon, így a megyeszékhelyen is életbe léptették az úgynevezett vörös forgatókönyvet, ami a beltéri előadások, koncertek könyvbemutatók teljes tilalmát jelenti, valamint az éttermek, kávézók, játéktermek stb. A teraszokon lehet fogyasztani, de az asztalok között legalább két méter távolságot kell tartani,és legtöbb hatan ülhetnek egy asztalnál vendégek, ha nem családtagok.

Bihar megyében vörös forgatókönyv van életben jelenleg Szalacson, Érmihályfalván, Érkörtvélyesen, Biharszentadnráson, Érsemjénben Bogyoszlóban, Hegyközcsatárban és Madarászon

A közegészségügyi igazgatóság adatai szerint egyébként az elmúlt 24 órában a 704 elvégzett teszt közül 159-nek lett pozitív az eredménye.

(Címlapfotó: a nagyváradi városháza Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?