Két gyalogátjáró helyett egy marad a csíkszeredai vasútállomás előtt

A csíkszeredai vasútállomással szemben lévő két gyalogátjárót a napokban megszüntették, helyettük egy zebrát alakítottak ki középen, a taxiállomást pedig már korábban átköltöztették a szökőkút melletti részre. Az átalakításokkal a városvezetés célja, hogy a forgalom gördülékenyebbé váljon az érintett szakaszon.

A vasútállomásnál pénteken kezdték el ideiglenesen kialakítani az új gyalogátjárót. Az eddigi két átkelőt megszüntették, és azért, hogy a gyalogosokat a megfelelő középső irányba tereljék, kordonokat helyeztek el – tudtuk meg Bors Bélától.

A szerző felvételei

Csíkszereda alpolgármestere közölte: az aszfaltburkolaton található eddigi jelzéseket felmarták, a munkálatokat a nyári karbantartási feladatokat is ellátó ING Service Kft. végezte. Ha az időjárás engedi – hiszen jelenleg hideg időt és havazást jeleznek a meteorológusok –, a héten folytatják a munkálatokat.

„A taxiállomást már korábban átköltöztettük a szökőkút melletti részre. Ezt megelőzően megbeszéléseket tartottunk a taxisokkal, hogy a nézeteltéréseket elkerüljük” – fogalmazott az elöljáró. Hozzáfűzte: arra számítanak, hogy az eddigi két gyalogátjáró felszámolásával, illetve egy új létrehozásával a két régi átjáró között középen, a forgalmat gördülékenyebbé tudják tenni.

„A tél folyamán kiderül, és meglátjuk, hogyan működik – ahogy mondani szoktuk, a puding próbája az evés –, ezért ha szükséges lesz, akkor a jövő esztendő első felében, amint a város költségvetése megengedi, nyomógombos jelzőlámpákat is felszerelünk a gyalogosok számára” – részletezte az önkormányzat elképzeléseit Bors Béla.

A forgalom átszervezésének költségeivel kapcsolatos kérdésünkre az alpolgármester közölte: a munkát a nyári karbantartási keretszerződésből finanszírozzák, amelyet az ING Servicce Kft. végez el. A pontos ár csak azután derül ki, hogy befejezik a munkát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?