banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Keresik az alapélelmiszerárak csökkentésének módját

Fotó: gov.roAz alapélelmiszerek árának csökkentését célzó mechanizmus kidolgozásáról tárgyalt kedden Marcel Ciolacu miniszterelnök a kiskereskedelmi üzletláncok szövetségének képviselőivel - tájékoztatott a kormány.

A találkozót követően Marcel Ciolacu rámutatott, az üzleti szféra nyitott arra, hogy párbeszéd útján létrehozzanak egy „életképes, egyszerű és világos mechanizmust”, amely a kormány többi ez irányú intézkedése mellett hozzájárul majd az infláció csökkentéséhez és a vásárlóerő növeléséhez. Hozzátette, a kabinetnek eltökélt szándéka egy számjegyűre csökkenteni az inflációt az év végéig. "Meggyőződésem, hogy az üzleti szférával partnerségben sikerülni fog elérni ezt" - fogalmazott.

A kiskereskedelmi hálózatok szövetségének képviselői méltányolták a párbeszédre való nyitottságot, és elvi hozzájárulásukat adták egy ilyen mechanizmus kidolgozásához - közölte a kormány. A tájékoztatás szerint csütörtök reggelig még egyeztetnek a konkrét intézkedésekről.

A Victoria-palotában tartott találkozón a miniszterelnök mellett részt vett Marian Neacşu kormányfőhelyettes, Florin Barbu mezőgazdasági miniszter, továbbá a Versenytanács, az adóhatóság (ANAF), az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság (ANSVSA), valamint az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) képviselői is. 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?