FRISSÍTVE – Keresik a lehetséges további áldozatokat a felrobbant épület romjai alatt

FRISSÍTVE: A tűzoltók csütörtök reggel folytatják a keresési és mentési munkálatokat abban a craiovai társasházban, ahol előző este robbanás történt, amelynek következtében egy nő meghalt a romok alatt, három másik személyt pedig kórházba kellett szállítani. FRISSÍTÉS: Valószínűleg gáz felgyülemlése okozta a robbanást. 

Egyelőre nem tudni, hogy lehetnek-e még emberek a romok alatt, és ellenőrzik az összes feltételezett lakó azonosítását, számol be az Agerpres hírügynökség.
Amint megírtuk, a robbanás szerda este történt egy craiovai lakótömbben. A robbanás következtében az első emelet egy része összedőlt.

Valószínűleg gáz felgyülemlése okozta a robbanást, amelynek következtében egy személy meghalt és hárman kórházba kerültek – közölte csütörtökön a Dolj megyei katasztrófavédelmi felügyelőség.

A robbanás során a tömbház első emelete részben leomlott, és a romok maguk alá temettek egy nőt, aki életét vesztette. Egy másik nő testfelületének 25 százaléka megégett; Cristina Geormăneanu, a craiovai sürgősségi kórház szóvivője szerint az áldozatnak főleg az arcán, karjain és mellkasán vannak égési sérülései. A sürgősségen ápolnak egy másik személyt is, akinek nem életveszélyesek a sérülései, így rövidesen kiengedik a kórházból.

Az ISU Dolj tájékoztatása szerint mintegy 50 embert evakuáltak az épületből, és a megyei szintű mentési akció optimalizálása érdekében néhány órára aktiválták a Vörös Beavatkozási Tervet.
A keresési és mentési akciókat az éjszaka folyamán felfüggesztették, és csütörtök reggel folytatódnak.
A lakók arról számoltak be, hogy egymást mentették. A többségük már ágyban volt, amikor a robbanás bekövetkezett. Az ajtók kinyíltak, hullott a vakolat, kitört a pánik. Arra gyanakodnak, hogy egy gázpalack robbant fel.

A lakótömb tartószerkezete súlyosan megsérült. A hatóságok a következő napokban döntenek arról, hogy az emberek biztonságosan visszatérhetnek-e a lakásaikba, addig is rokonoknál és barátoknál szállnak meg, számol be a Digi24 hírtelevízió. Dan Diaconu, Dolj megye prefektusa azt mondta, az építkezési felügyelőség munkatársai felmérik a társasház állapotát, hogy lehet-e még lakni benne, még nem tudták kideríteni, volt-e építési engedélye. Constantin Vlăduțoi a Dolj megyei katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője hangsúlyozta, addig nem engedik be a lakókat az épületbe, amíg nem állapítják meg, hogy biztonságos. 

Nyitókép: Dolj megyei katasztrófavédelem

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
Kapcsolódók

Kimaradt?