Keresik a Bucsecs-hegységben holtan talált fiatal hátizsákját

Felhívással fordultak a Bușteni-i hegyimentők a lakossághoz, segítséget kérve a Bucsecs-hegyég Caraiman-völgyében holtan talált fiatal hátizsákjának előkerítéséhez.

Fotó: Bușteni-i Salvamont

Facebook-oldalukon hétfőn azt írták, hogy vasárnap értesítették őket arról, hogy a Jepii Mici túraútvonalon láttak egy elhagyott hátizsákot, de amikor a Salvamont egy csapata a megadott helyszínre ért, ott már csak egy pelerint talált.

Azt megerősítették, hogy a ruhadarab a 18 éves fiúé volt, ugyanakkor fontos lenne a hátizsák megtalálása is. Az „életbevágó” támpontot nyújthat a tragikus eset részleteinek feltárásában, és segíthet az áldozat családjának megérteni a történteket – magyarázták a hegyimentők. Emiatt is kérik a lakosságot, hogy ha bármilyen információjuk van a hátizsákról vagy arról, aki azt a hegyekben megtalálta, akkor azonnal értesítsék a hegyimentőket.

Fotó: Bușteni-i Salvamont

Mint beszámoltunk, a 18 éves bukaresti fiatal október elején indult túrázni a Bucsecs-hegységben, majd eltűnt. Holttestét pénteken találták meg a Prahova megyei hegyimentők.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?