Kelemen Hunor: stabil a koalíció, ezért nem támogatunk semmilyen bizalmatlansági indítványt a jövőben

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes szeretné, ha a jelenlegi koalíció nyolc évig kormányon maradna, és azt is kifejtette, kizárt, hogy az elkövetkező négy évben a Szövetség törvényhozói bármiféle bizalmatlansági indítványt támogassanak.

Az RMDSZ elnöke szerint egy kormány hosszú távon, nyolc-tíz év alatt tudna valójában érdemleges dolgokat megvalósítani, de legalább négy évig kell kormányon maradnia, mert ha nem, az katasztrófa lenne az ország és mindenki számára.

„Egy dolgot biztosra tudok: stabil koalíciónk, stabil kormányunk van, amelynek politikai projektjét a parlament megszavazta, mennünk kell előre” – fejtette ki Kelemen Hunor vasárnap a Prima TV-ben.

A kormányfő-helyettes ugyanakkor hangsúlyozta, az elkövetkező négy évben a Szövetség törvényhozói semmiféle bizalmatlansági indítványt nem fognak támogatni. „Amíg a koalíció tagjai vagyunk, semmiféle bizalmatlansági indítványt nem fogunk megszavazni, ezt soha nem is tettük. Négy évre készítettük a terveket'” – szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

(Címlapkép: gov.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?