FRISSÍTVE – Kamion és vonat ütközött Székelyudvarhelyen, két személyt szállítottak kórházba

FRISSÍTVE: Vasúti átjáróban ütközött össze egy nyergesvontatóval a Segesvár–Székelyudvarhely vonat hétfő reggel valamivel negyed hat után – tájékoztatott a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU).

A képre kattintva galéria nyílik | A katasztrófavédelem felvételei

A közlemény szerint a baleset a város bejáratánál történt egy vasúti átkelőnél. A felvételek szerint az idővel szép emlékűvé nemesült „székely gyors” vonalán közlekedő 3542-es számú Regio-járat egy török rendszámú kamionnal üközött.

A katasztrófavédelmi felügyelőség egy tűzoltóautót, egy műszaki mentőt és egy rohammentőt (SMURD) küldött a helyszínre. A balesetben fejsérülést szenvedett egy 46 éves nő (a közlemény nem tér ki rá, de vélhetően a vonat egyik utasa), akit a székelyudvarhelyi mentősök vettek át. A tehergépkocsi 53 éves sofőrjét a SMURD szállította el, bár külső sérülések nem látszottak rajta.

Mindkét személyt az udvarhelyi kórházba vitték kivizsgálásra.

Az Agerpres azt írta, hogy az ütközés nyomán kisklott a szerelvény mozdonya, ezért a helyszínre várják a Román Vasúttársaság (CFR) szakembereit, hogy visszahelyezzék a sínekre. Mind a vasúti, mind a közúti forgalmat lezárták. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?