banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Javítják a vasúti átkelőt Sepsiszentgyörgyön és Maksán

Fotó: Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal sajtóosztályaA román vasúttársaság (CFR) a jövő héten elkezdi Sepsiszentgyörgyön az Állomás negyedi vasúti átjáró teljes felújítását. A május 24. és június 26. között zajló munkálatok miatt a Román Hadsereg utcában lévő vasúti átkelőhelynél teljesen lezárják az autós forgalmat, vagyis nem lehet áthaladni a síneken tájékoztat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.

Felhívják az autósok figyelmét, hogy a vasúti átjáró felújításának időszakában Szépmező felől érkezve, vagy ha abba az irányba szeretnék elhagyni a várost, az Építők útján tehetik meg. A vasúti átkelő másik oldalán lakók szintén az Építők útján közelíthetik meg otthonaikat. A felújítási munkálatokra több forgalomelterelő táblával figyelmeztetik az autósokat.

A sepsiszentgyörgyi vasúti átkelő évtizedek óta elhanyagolt állapotban van, a régi betonlapok lesüllyedtek, összetörtek és már-már kikerülhetetlen lyukak tátonganak benne, ezért autóval rendkívül nehéz rajta a közlekedés. Az önkormányzatnak nem volt lehetősége a felújításra, hiszen a vasúti átkelő nem hozzá tartozik. Miután többször kérték a román vasúttársaságot, hogy újítsa fel, végül tavaly kiírták a közbeszerzést, és most kezdik el a munkálatot. A vasúti átkelőnél új alapot készítenek, és rugalmas, gumis anyaggal könnyítik a járművek áthaladását, s kicserélik a sorompó-rendszert is.

Nemrégiben a háromszéki önkormányzat közbenjárására a vasúttársaság elkezdte a 12-es országút maksai vasútátkelőjének felújítását is. Az az elmúlt időszakban a kamionos forgalom miatt megrongálódott, ezért időnként kilométeres dugók alakultak mi, mivel az átkelőnél lassan tudtak áthaladni az autók.Maksán is dolgoznak | Fotó: Tamás Sándor megyei önkormányzati elnök Facebook-oldala

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?