Ismét van magyar alpolgármestere Nagybányának

Fotó: nagybanya.roPap Zsolt István személyében ismét van magyar városvezető a máramarosi megyeszékhely élén.

Az RMDSZ-es tanácsosoknak a Koalíció Nagybányáért és a Nemzeti Liberális Párt képviselőivel kiegyezve sikerült megszavazniuk a keddi tanácsülésen a város két alpolgármesterét. A magyar alpolgármesterre a jelen lévő 14 tanácsosból 13-an szavaztak, egy tanácsos tartózkodott – számolt be az RMDSZ.

A nagybányai képviselő testületnek 23 tanácsosa van, ebből ketten RMDSZ-esek. Pap Zsolt István az RMDSZ nagybányai városi szervezetének elnökségi tagja. A frissen megválasztott elöljáró fontos előrelépésnek nevezte, hogy a magyarok által alig tíz százalékban lakott Nagybányának magyar alpolgármestere lehet.

„Fontos, hogy mi magyarok is hozzátegyünk a város fejlesztéséhez. Ennek érdekében főleg a Zöld Nagybánya projektünk megvalósulásához tudok hozzájárulni, mivel én fogom koordinálni a városi kertészet és a városi zöldövezetek hivatalainak működését. Ugyanakkor a városi stratégiai fejlesztésekért is fogok felelni” – idézte a közlemény Pap Zsolt Istvánt.

Mint ismert, az RMDSZ eddigi nagybányai alpolgármestere, Vida Noémi korábbi összeférhetetlenségi ügye miatt elvesztette tanácsosi mandátumát. A politikus megtámadta a bíróságon az ANI határozatát, de több év pereskedés után a legfelsőbb bíróság a feddhetetlenségi ügynökségnek adott igazat, a jogerős ítélet szerint nem tölthet be választott tisztséget.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?