Internetes platformon vált elérhetővé a Szülőföldön magyarul támogatásra vonatkozó értesítés

Új webplatformot hozott létre a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a Szülőföldön magyarul értesítők gyors kiközlése érdekében – tájékoztatott szerdán Ady-Kovács-Ferenczi Noémi, a támogatási program koordinátora.

Az ertesito.ro interentes címen működik a Szülőföldön magyarul felhasználói felülelete | Fotó: képernyőmentés

A Maszolhoz eljutatott közlemény emlékeztett arra, hogy a kifizetések beütemezése nem névsor szerint és két szakaszban történik. „Sok félreértés adódik. Például sokan, akik a második rendbe kerültek azt a választ kapják a banknál érdeklődésük nyomán, hogy nincsenek a listán, amit természetesen úgy értelmeznek, hogy nem fogják megkapni a támogatást, holott ez nincs így. A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége úgy döntött, hogy létrehoz egy internetes platformot, ahol az igénylők – akár telefonról is – regisztrálva megnézhetik, letölthetik, akár ki is nyomtathatják értesítőiket” – jelentették be.

A webplatform elérhető a Szülőföldön magyarul honlapról is. Az oldalra azok a szülők regisztrálhatnak, akiknek van támogatási igénylése. „Regisztráció után az oldalon, a bal oldali menüpontokat végignézve megtalálja az értesítőjét, amelyre kattintva az pdf formátumban kinyílik. Telefonról használva nem is szükséges kinyomtatni, elég a telefonon bemutatni a bankfióknál, ha kérik” – ecseteli a közlemény, hozzátéve, hogy minden egyes menüpontot érdemes átnézni, mert egy igénylőnek több típusú értesítése is lehet.

A Szülőföldön magyarul programkoordinátora hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy postai levelet a továbbiakban is kapnak majd az új igénylők, azok akiknél problémák merültek fel a bankszámlájuk kapcsán, illetve akiknek hiányos az igénylése, ugyanakkor az elutasítást is levélben közlik.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?