Ilyen időt jósolnak a meteorológusok a következő két hétre

Változó hőmérséklet, mérsékelt csapadék várható a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 25. és február 7. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben az intervallum első napjaiban lehűl a levegő, a nappali hőmérsékleti értékek átlaga fagypont körül alakul, éjjel (főleg január 27-én és 28-án) mínusz 6-8 Celsius-fok lesz. Ezt követően, a hét végére fokozatos felmelegedés várható, napközben 4-6, éjszaka mínusz 1-3 Celsius-fokkal, és ez a hőmérsékleti intervallum nagyjából megmarad a második héten is. Gyenge csapadék akármikor és akárhol kialakulhat.

A Bánságban és a Körösök vidékén szerdáig lehűl a levegő, a nappali hőmérsékleti értékek 1-2 Celsius-fok, az éjszakaiak mínusz 4-5 fok körül alakulnak. Ezt követően, a hét végére fokozatos felmelegedés várható, napközben 6-8 Celsius-fok, éjszaka fagypont körüli hőmérséklet várható. A második héten gyenge variációk várhatók e körül az értékek körül. Gyenge csapadék bármikor kialakulhat, bőségesebb eső, havazás január 29. és 31. között várható.Illusztráció | Fotó: Pexels

Máramarosban az intervallum első napjaiban lehűl a levegő, a nappali hőmérsékleti értékek átlaga fagypont körül alakul, éjjel (főleg január 27-én, 28-án és 29-én) mínusz 5-6 Celsius-fok lesz. Ezt követően, a hét végére fokozatos felmelegedés várható, napközben 4-6, éjszaka mínusz 2 Celsius-fokkal, és ez a hőmérsékleti intervallum nagyjából megmarad a második héten is. Gyenge csapadék akárhol kialakulhat, bőségesebb eső, havazás január 25-én, illetve 29. és 31. között várható.

A hegyekben január 28-ig lehűlés várható, nappal mínusz 8, éjszaka mínusz 10-12 fokkal, majd megenyhül az idő, napközben fagypont, éjszaka mínusz 5 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete, a jelzett időszak vége felé valamivel hidegebb is lehet. A csapadék valószínűsége január 31. és február 2. között nagyobb, mérsékelt mennyiségű hó hullhat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?