Ilyen időjárásra számíthatunk a következő két hétben

Nem fognak jelentősen változni a hőmérsékleti értékek a következő két hétben, december 2-a és 4-e között lesz a legenyhébb az idő, akkor a Körösvidéken és a Bánságban a 10 Celsius-fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett kéthetes előrejelzéséből.

Erdélyben 3 és 6 Celsius-fok közötti átlagos nappali csúcsértékekre számíthatunk a következő két héten, december 2-a és 4-e között lesz a legenyhébb az idő és december 6-án, illetve 7-én lesz a leghidegebb. Éjszaka 0 fok alá csökken a hőmérséklet, csak 3-án és 4-én lesznek fagypont körüli értékek, 7-én és 8-án azonban mínusz 6 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Csapadék kialakulásának esélye inkább jövő héten, december 5-e és 11-e között nagyobb, de 2-án is lehetnek kisebb esőzések.

Illusztráció: Ferencz István/Pexels

Máramarosban a hétfői 6 fokról szombatra fokozatosan 9 fokig nő a nappali csúcsértékek átlaga, azt követően pedig 5 fok körül alakulnak a maximumok. Éjszaka ezen a héten mínusz 4 és 1 Celsius-fok, jövő héten mínusz 4 és mínusz 2 fok közötti értékekre lehet számítani. Csapadék jövő héten valószínű.

A Bánságban és Körösvidéken 7–8 Celsius-fok körüli maximumokra kell számítani a következő két héten, csak december 2-a és 4-e között lesz ennél enyhébb idő, akkor a 10 Celsius-fokot is elérheti a nappali csúcshőmérséklet, 6-án és 7-én azonban mindössze 4–5 fok lesz nappal. Éjszaka az első héten kezdetben fagypont alá hűl a levegő, aztán 2–3 fokos minimumok lesznek, majd ismét 0 fok körüli értékek várhatók. Csapadék kialakulásának esélye december 1-jén, majd 5-e és 11-e között lesz nagyobb.

A hegyekben ennek a hétnek az elején nappal mínusz 2, éjszaka mínusz 7 Celsius-fok körüli értékek várhatók, aztán a hét végére valamelyest enyhül az idő, nappal 2 fok, éjjel mínusz 2 fok lesz, majd jövő héten mínusz 2 és 0 fok közötti maximumokra, illetve mínusz 7 és 4 fok közötti minimumokra lehet számítani. Csapadék szinte minden nap előfordulhat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?