banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Időszakos tesztelés várhat a beoltatlan tanárokra

Az oktatási és az egészségügyi tárca fontolja annak lehetőséget, hogy időszakos tesztelésnek vessék alá a koronavírus ellen nem beoltott tanárokat. Végleges döntés még nem született az ügyben.Forrás: gov.ro

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter vasárnap este megismételte a Digi 24 műsorában azon szándékát, hogy az új tanév személyes jelenléttel kezdődjön minden tanuló számára. A tárcavezető ismertette: jelenleg a tanügyi személyzet 60 százaléka vette fel a koronavírus elleni vakcina valamelyikét. Folytatni kell az oltás népszerűsítését annak érdekében, hogy az iskolák megnyissanak, és ne mélyüljenek tovább az online oktatás miatt tapasztalt lemaradások, vélekedett.

A műsorvezető kérdésére Cîmpeanu leszögezte: nem híve annak, hogy kötelezővé tegyék az oltást a tanárok körében. Hozzátette, ha az egészségügyi szakemberek jónak látják a beoltatlan tanárok időszakos tesztelését, akkor bevezethetnek egy ilyen intézkedést. Egyelőre nem született a témában semmilyen végleges döntés, még egyeztetések folynak az oktatási és az egészségügyi minisztérium között.

Az biztos, hogy a már megszokott egészségügyi szabályokat továbbra is be kell majd tartani a tanintézményekben: így a beltéri maszkviselést, a távolságtartást és a helyiségek gyakori szellőztetését. A plexi védőfalak azonban semmire sem használnak az osztálytermekben, így azt nem fogják kötelezni, tette hozzá a tanügyminiszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?