banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Idén is ingyenes lesz péntekenként a tömegközlekedés Kolozsváron

A kolozsvári helyi tanács döntése értelmében péntekenként ingyen utazhatnak a kolozsváriak a buszokon, villamosokon és trolibuszokon a Zöld Péntek elnevezésű kampány révén, amit 2021 júniusban vezettek be Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter kezdeményezésére. A polgármesteri hivatal pénteken bejelentette, a program idén is folytatódik.

A Zöld Péntek célja szén-dioxid-kibocsátás csökkentése a városban azáltal, hogy a személygépkocsival való utazás helyett a tömegközlekedési eszközök használatát népszerűsítik. A program a lakosok mellett a városba látogató turisták és az egyetemisták számára is előnyöket biztosít. Pénzt takaríthatnak meg, a turisták pedig egyszerűbben elérhetik a város látnivalóit.

Fotó: ctpcj.ro

Mint arról korábban beszámoltunk, péntekenként az utazóközönség tájékoztatására már nem fektetnek olyan nagy hangsúlyt, mint a jegykezelő informatikai rendszer működtetésére, hiszen a Kolozsvári Tömegközlekedési Vállalat nem képes korlátozni a jegy- és bérletérvényesítő készülékek működését, ezért azok a zöld pénteken is várják, hogy az emberek használják bérleteiket vagy jegyeiket.

Ne feledjék, a testmozgás ösztönzésére úgynevezett okosmegállót helyezett ki a kolozsvári önkormányzat a kincses város központjában. Az egyik ilyen automata húsz guggolásért cserébe ad egy buszjegyet, amennyiben sikerül két perc alatt teljesítenie a kihívást az erre vállalkozónak. Ugyanebből az okból kifolyólag egy kerékpáros automatát is kihelyeztek a Központi (Central) áruház buszmegállója mellé, amin tekerni lehet az ingyen jegyért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?