banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Hazahozták a szökevényt, aki mindenestől elemelt egy bankautomatát

Spanyolországból hozták Romániába azt a romániai férfit, aki korábban ellopott egy gépkocsit és kirabolt két bankautomatát.

Hamis személyazonossággal próbált elrejtőzni a bűnüldözők elől. Alina Gorghiu igazságügyi miniszter pénteken jelentette be, hogy Spanyolországból adták ki azt a férfit, akit két bankautomata kirablása miatt kilenc év börtönre ítéltek. A szökevény már egy romániai börtönben van.

A miniszter a Facebook-oldalán osztotta meg a történetet, azzal a felütéssel, hogy minden héten elmeséli egy szökevény esetét. Ezúttal egy „különleges történetet” hoz nyilvánosságra, hiszen az elítélt, akit csütörtökön este hoztak vissza az országba, korábban úgy gondolta „miért vegyen ki pénzt a bankautomatából, mikor elviheti az egész berendezést”, mondja videó-bejegyzésében a tárcavezető.Illusztráció: Pexels Kifejti, Gal Ernest ellopott egy autót, és két bankautomatát rabolt ki. A román igazságszolgáltatás 9 év 28 nap börtönbüntetésre ítélte. Spanyolországba menekült, azonban a hatóságok beazonosították, és most a romániai börtönben van. „Vigyázzatok, mit tesztek!” – figyelmeztet Alina Gorghiu. A férfit 2024. január 30-án találták meg és tartóztatták le a spanyolországi Alcorconban, a román rendőrök által a SIRENE rendszeren keresztül megosztott információk alapján.

A román rendőrség azt követően talált rá, hogy 2023. november 23-án információt kapott arról, hogy a szökevény Spanyolországban hamis személyazonosságot használva bujkál. A román hatóságok által súlyos lopás miatt kiadott európai elfogatóparancsot így végrehajtották. A z elítélt 2004 decembere és 2005 januárja között Brassó és Suceava megyékben ellopott egy autót, egy bankautomatát és megpróbált kirabolni egy másik bankautomatát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?