banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Havazik Hargita megye magasabb részein – Az útkarbantartók készen állnak

Hargita megye több, magasabban fekvő területén is havazik. Az útkarbantartók megelőző jelleggel csúszásgátló anyagot szórtak a 15-ös országútra, Maroshévíz és Borszék között, a Creanga-hágó térségében.

Cătălin Romanescu, a Csíkszeredai Országos Útügyi Részleg (SDN) vezetője még kedden nyilatkozta az Agerpresnek, hogy a megye több területén is havazott, például Gyilkostónál vagy Csíkszereda és Homoródkeményfalva között, az útkarbantartók pedig készen állnak a beavatkozásra, ha a helyzet úgy kívánja.

A hargitafürdői Csipike pálya csütörtök délelőtt | Fotó: képernyőmentés

A megye más, magasan fekvő területein is havazik, például Hargiatfürdőn, amely közigazgatásilag Csíkszereda megyeszékhelyhez tartozik. Bors Béla, alpolgármester elmondta, hogy Hargiatafürdőn erősen havazik, „szebben, mint télen”, és a gépek készen állnak a beavatkozásra, ha elegendő hóréteg rakódik le.

A Madarasi Hargita csütörtök délelőtt | Fotó: képernyőmentés

Hargitafürdő lakói szerint nem szokatlan, hogy áprilisban havazik, ezért nem is kezdték el a kerti munkákat. Reménykednek azonban, hogy nem jön vissza a tél, főleg, hogy néhány napja 22 Celsius-fokot mértek a környéken. A térségből származó webkamera-felvételek szerint a Madarasi Hargitán is havazik, és mínusz fokot mértek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?