banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Hatalmas összegre bukkant egy övtáskában ezúttal egy nem becsületes megtaláló

Eljárás indult egy Krassó-Szörény megyei férfi ellen, aki egy karánsebesi bevásárlóközpont parkolójában egy 4000 eurót és 47 ezer lejt tartalmazó övtáskát talált, és nem jelentette a hatóságoknak.

A Krassó-Szörény megyei rendőrség által közzétett információk szerint a 46 éves ruszkabányai férfi egy bevásárlókocsiban akadt rá a tetemes összeget rejtő övtáskára, amelyben a Râmnicu Vâlcea-i tulajdonos személyes okiratai, egy mobiltelefon és más javak is voltak. A eset még február 20-án történt: a nem becsületes megtaláló az okmányokat és a táskát eldobta, a többi javat pedig megtartotta.

A karánsebesi rendőrök nyomozásba kezdtek, és hamar rá is bukkantak a ruszkabányai elkövetőre, aki ellen talált javak jogtalan eltulajdonítása miatt indíttottak eljárást. A rendőrség közleményéből az is kiderült, hogy sikerült a teljes összeget visszaszerezniük az elkövetőtől, és visszajuttatták jogos tulajdonosának.

A rendőrség egyúttal felhívja a figyelmet, hogyha valaki hasonló módon megtalálja valaki másnak a javait, a törvény szerint legtöbb tíz nap áll rendelkezésére, hogy értesítse a hatóságokat vagy a tulajdonost. Ellenkező esetben egytől három hónapig terjedő börtönbüntetést vagy bírságot kockáztat.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?