FRISSÍTVE – Hatalmas lángok csaptak fel egy Korond központjában található házban

Fotó: Facebook

Szemtanúk elmondása szerint egy robbanást követően tűz ütött ki hétfőn koradélután a Hargita megyei Korond központjában, egy kézműves termékeket árusító bódé mögötti házban. FRISSÍTÉS: A károk mértéke mintegy 300 ezer lej, sok eladásra szánt termék elégett. 

Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info nevű facebookos csoportban közzétett információk alapján a helyszínre a hivatásos, valamint a környező települések önkéntes tűzoltói is kiérkeztek. A település központjában az oltás idejére a közlekedést lezárták. 

A Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség közölte, hogy a székelyudvarhelyi tűzoltóság két járművel szállt ki a helyszínre, ugyanakkor a korondi és a parajdi önkéntes tűzoltók is kiveszik a részüket az oltásból.

A tűz az épület tetőterében ütött ki, és a lakás manzárd részére, valamint a bódé tetejére is átterjedt. Két másik, szomszédos lakóház is veszélybe került.

FRISSÍTÉS: A tűzoltóság által közölt adatok szerint az épület körülbelül 270 négyzetméter felületen égett, a keletkezett kár jelentős, mintegy 300 ezer lej. Az üzletben található eladásra szánt termékek többsége a lángok martalékává vált. A tüzet feltehetően rövidzárlat okozta, amely a lakóház és az üzlet között kialakított műhelyben következett be.   

Kapcsolódók

Kimaradt?