FRISSÍTVE – Petrozsényi ittas gázolás: hat gyermeket gázolt el a 19 éves részeg sofőr, egyikük meghalt

Hat kiskorút ütött el szerda este Petrozsényban egy gyalogátjárón egy sofőr, aki elmenekült a helyszínről. FRISSÍTÉS: Meghalt a kórházban az egyik gyermek.

A tettes egy 19 éves aninószai (Aninoasa) fiatalember, aki ittasan és jogosítvány nélkül vezette az autót.

Fotó forrása: katasztrófavédelem

A gyalogátjárón elütött gyerekek 11–14 évesek. Hármat közülük egy temesvári kórházba szállítottak, a többieket a petrozsényi sürgősségi kórházban ápolják.

A 19 éves elkövetőt a rendőrségnek sikerült kézre kerítenie. A rendőrőrsre szállították és megszondáztatták, légalkoholszintje 0,81 mg/l volt.

A fiatalembert őrizetbe vették, büntetőjogi eljárás indult ellene.

FRISSÍTÉS: A Hunyad megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a hat elütött kiskorú közül az egyik, egy 11 éves gyermek, akit a petrozsényi kórház intenzív osztályán ápoltak, életét vesztette.

24 órára őrizetbe vették és bűnügyi eljárást indítottak  a sofőr ellen, amely a gyermek halála után már gondatlanságból elkövetett emberölés, továbbá gondatlanságból elkövetett testi sértés, közúti baleset helyszínének rendőri engedély nélküli elhagyása, ittas vezetés és jogosítvány nélküli vezetés miatt folyik – közölte a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság szóvivője, Bogdan Niţu.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?